Dålig SEO kan sänka din sajt

Det hör förmodligen inte till ovanligheterna att de anställda på din webbyrå titt som tätt träffar på sajtägare som trots att deras sajter funnits i flera år inte syns på Google. En granskning av sökmotoroptimeringen på en sådan sajt leder ofta till att man kan identifiera och åtgärda problemet, vilket gör att sajten så sakteliga kan börja segla upp mot förstasidan på söktmotorn igen och driva trafik till webbplatsen.

Låt en webbyrå granska din SEO

Har du tappat placeringar i det organiska söket under de senaste åren? Drivs allt mindre trafik till din hemsida? Det kan vara så att Google har straffat din webbplats genom någon av de bägge uppdateringar (eller bägge) som går under namnet Pandan och Pingvinen. Om så är fallet, behöver problemen åtgärdas – annars spelar det ingen roll hur många timmar du lägger på att försöka söktmotoroptimera din hemsida. En duktig webbyrå kan granska din sajt och hjälpa dig att avgöra varför den rankar lågt.

Du byter olja på bilen med jämna mellanrum för att säkerställa att du kan köra omkring på ett säkert sätt. Det är dock inte lika självklart att du på regelbunden basis granskar SEO:n på din hemsida, trots att du är beroende av din hemsida för att få ihop ditt levebröd. Hur kommer det sig?

Få hela bilden av situationen

Det kan vara svårt att få en bra överblick över sin sökmotoroptimering. Genom att ta tempen på din hemsidas övergripande hälsa kan du dock avhjälpa problem som kostar dig pengar. Vem länkar till dig och hur länkar du till dem? Är din sidkarta uppdaterad och inskickad till Google? Har du duplicerat innehåll på sajten? Är webbsidorna tillräckligt optimerade för att tilltala sökmotorerna?

Om du inte själv sitter inne på svaren på dessa frågor gör du bäst i att ta kontakt med din webbyrå. En byrå som är duktig på sökmotoroptimering kan nämligen hjälpa dig genom att granska din hemsidas SEO och avlägsna eventuella skadliga länkar som stjälper snarare än hjälper dig i sökresultatet.

Fördelar med en professionell SEO-granskning

Detta är några av fördelarna med att låta en webbyrå granska din SEO, och exempel på den typ av information som denna granskning kan ge dig:

  • Vad gör dina konkurrenter? Hur kan du få ett försprång gentemot dem?
  • Gillar Google din sajt?
  • Vilka problem har din SEO och hur kan du åtgärda dessa?
  • Vilket är ditt mest populära innehåll och hur kan du förbättra det?