Categories
Att ta hand om sin renovering Skapa värde

Jobba som frilans eller på en webbyrå?

Vill du bli skribent eller copywriter, eller jobba med spelsajter? Eller är du kanske redan det, men funderar på om det är bättre att arbeta på en webbyrå eller frilansa? Det finns för- och nackdelar med båda, och mycket beror på hur du är som person.

Att vara anställd på en webbyrå

En anställning är alltid säkrare och tryggare än att frilansa. Många webbyråer har både anställda copywriters och köper in texter från frilansare. Vad som passar bäst in på dig beror på några olika faktorer.

Rutin och trygghet

Alla behöver vi någon form av rutin och trygghet. För vissa är det väldigt viktigt med struktur i vardagen och en stadig inkomst. Är det viktigt för dig kanske en anställning på en webbyrå passar dig. Då får du ett stadigt flöde med uppdrag och månadslön.

Arbetsplats och kollegor är avgörande

När du går till samma arbetsplats varje dag är det jätteviktigt att komma bra överens med dina arbetskamrater. Ett bra arbetsklimat lägger grunden för hur bra du trivs och hur bra du kan utföra ditt arbete.

Att arbeta som frilansare

Att arbeta som frilansande skribent eller copywriter är väldigt annorlunda än att arbeta på webbyrå. Det är ett friare yrke, men under frihet kommer även ansvar. För att lyckas som en frilansare är det också viktigt att alltid ha en ekonomisk buffert.

Nätverka som frilansare

När du frilansar är det ännu viktigare att du nätverkar. Många gånger måste du aktivt söka efter klienter och uppdrag. Som frilansare kan du välja dina uppdrag på ett annat sätt, även om man ibland kanske behöver ta några mindre roliga uppdrag när det är lite torka.

Variation eller specialisering

Som skribent eller copywriter kan du välja om du vill specialisera dig inom ett visst område som webbyrå stockholm, eller om du vill skriva om allt möjligt. Båda alternativ kommer med sina för- och nackdelar.

Välj din arbetsplats

Många frilansuppdrag kräver inte att du är på en viss plats när du arbetar. Det innebär att du många gånger kan välja om du vill sitta i soffan i pyjamas och jobba eller om du hellre vill resa till Bahamas. Perfekt för dig som älskar att resa!

Bästa av två världar

För dig som vill ha lite trygghet och lite frihet kan kombinera anställning och frilansjobb. Om du hittar en deltidsanställning på en webbyrå, kan du spendera resten av dina arbetstimmar till att hitta uppdrag på egen hand. På detta sätt har du en säker inkomst och lite mer frihet.