Categories
Att ta hand om sin renovering Renovera prisvärt Skapa värde

Säkra framtiden – utbilda dig till målare

Det finns många tillfällen i livet där man kanske går och funderar på vad man ska göra med sin framtid och vad man ska utbilda sig till. Idag finns det ju hur många olika yrken och utbildningar att välja mellan och det kan verkligen vara svårt att hitta rätt i den yrkes- och utbildnings djungel som råder. Kanske är det så att du snart ska söka in till gymnasiet och ska ta det stora beslutet om vilken linje du ska välja, eller så kanske det är så att du arbetat några år och är trött på att sitta framför en dator hela dagarna och nu söker efter ett mer kreativt och rörligt yrke – som till exempel målare. Oavsett vad anledning till varför du går i framtidstankar och börjat fundera på andra yrken kommer här lite fördelar och positiva aspekter av varför målare skulle kunna vara ett bra och intressant alternativ.

Idag finns det många hantverkarutbildningar redan på gymnasienivå, vilket innebär att du samtidigt som du går gymnasiet kan läsa relevanta kurser, ha praktik och öva på praktiska moment under din utbildning. På högre nivå finns det även många privata utbildningar och utbildningar för tapetserare och målare via Komvux för att bli målare. Efter att du har läst klart relevant utbildning måste du söka betald lärlingsplats i två år, efter denna tid är du sedan färdigutbildad målare. Under din period som lärling skall du även göra ett gesällprov som blir som ett bevis för att du har rätt kunskap och erfarenhet för att arbeta som målare.

målare framtid stockholm

Fördelarna med att arbeta som målare är många. Det är stor variation på arbetsuppgifterna och det är sällan den ena dagen är den andra lik. För det första så varieras arbetsuppgifterna mycket beroende på säsong, och på vintrarna innebär yrket mycket inomhus arbete, medans sommarhalvåret istället innebär en hel del utomhusarbete. Helt perfekt för den som vill vara utomhus och njuta av solen, men vill slippa frysa under årets kalla månader. Till vardags arbetar målare ofta nära inredare och olika former av arkitekter och ingenjörer som arbetsuppgifterna kan vara av stor variation. Du kan även välja att rikta in dig på privatpersoner och service och i så fall arbeta nära personer och familjer som behöver tjänster i deras hem. Målare är ett viktigt och eftertraktat yrke och ju mer vi bygger och utvecklar vårt samhälle ju mer eftertraktad kommer tjänster av målare också bli därför behöver man aldrig vara orolig för sitt val att utbilda sig till målare, utan har man ett intresse för yrket och är nyfiken på att testa finns det inte någon som helst anledning att tveka.