Categories
Att ta hand om sin renovering Skapa värde

Tjänster du inte visste att flyttföretaget erbjuder

När du behöver hjälp med att flytta kartonger, möbler och annat ringer du en flyttfirma i borås. Det är för många ganska självklart. Med dagens flyttfirmor erbjuder betydligt mer tjänster än bara själva flytthjälpen. Allt från enstaka tjänster till hela kompletta lösningar.

Förvaring

Även om inte alla flyttfirmor göteborg erbjuder förvaringsmöjlighet så är det relativt vanligt. Det betyder att man kan hyra ett förråd under kortare eller längre tid av dessa företag. Ett par kvadratmeter upp till större förråd med plats för ett helt bohag.

De som bor i mindre lägenheter utan förvaring hyr ibland dessa förråd för att ha saker i året runt. Vid ett flyttillfälle är det däremot kortare hyrtillfällen som är relevanta. Det är exempelvis inte alltid man får nycklarna så att inflyttning kan ske samma dag som utflyttning sker. I detta fall kan förvaring av allt från hemmet ske hos en av de flyttfirmor som erbjuder denna tjänst. Ett enklare och relativt billigt sätt att förvara istället för att ha allt hos vänner och bekanta.

Packa ner

I de flesta fall anlitas flyttfirmor enbart för själva flytten. De bär in lådor, möbler m.m. i deras flyttbil, kör den till nya ställen och bär in allt från bilen igen. Men det går att få hjälp redan när allt ska packas – eller packas upp.

En tjänst är nämligen att man bara lämnar ifrån sig sina nycklar och lämnar allt åt företaget som tar hand om flytten. Det kostar visserligen lite mer men det finns en ytterligare fördel utöver att man slipper packa allt. När flyttfirmor  som erixonflytt.se, göteborg flyttfirma packar allt bohag så gäller deras försäkring och ansvar från början till slut. Skulle något gå sönder under själva transporten kan de aldrig hävda att kunden paketerat och skyddat prylen dåligt. I detta fall är det ju de själva som packat. Därmed är man mer säker på att få ut ersättning än om man packar själv.

Packa upp – Montera upp

När flyttfirman kommer fram till nya bostaden och lyft in allt dit brukar deras uppdrag vara slut. Men en del flyttfirmor har även ytterligare tjänster som kan utnyttjas. Det handlar om att packa upp, montera och installera. Det är relativt ovanligt för privatpersoner att beställa denna tjänst men betydligt vanligare hos företag som så snabbt som möjligt vill få igång verksamheten.

Eftersom efterfrågan finns på dessa tjänster har flera flyttfirmor skapat samarbeten med elektriker, It-tekniker och hantverkare. Önskar kunden få sin bokhylla monterad, datorn installerad och nätverket upplagt så går det att ordna. I dessa fall jobbar flyttfirmorna som totalentreprenörer och har allt ansvar. Det är dessa man kontaktar vid frågor eller åsikter och det är från dessa som fakturan kommer. Så även om det är flera företag som är involverad i tjänsten så är det ett som har huvudansvar.

Städningen

Vid alla flyttar behövs en flyttstädning. Även denna erbjuder många flyttfirmor att ordna med. I vissa fall sker det på egen hand och andra fall i samarbete med städföretag. Oavsett handlar det om att kunna erbjuda kunderna så komplett tjänst som möjligt när väl flytten blir av.